Hou uw viervoeter in topvorm.
Geef uw hond tijdig de nodige vaccinaties.
Meer weten
Navigeer naar: « Dierenarts

Castratie & Sterilisatie

Castratie of sterilisatie van uw huisdier voorkomt dat deze zich ongewenst voortplant. Jaarlijks komen vele jonge dieren terecht bij dierenasiels die ze met moeite kunnen plaatsen. In sommige gevallen worden kittens, puppy’s of jonge konijntjes zelfs door hun baasjes achtergelaten of gedood. Neem daarom als eigenaar de juiste keuze en laat uw huisdier op tijd steriliseren.

Sinds 1 september 2014 bent u verplicht uw kat te laten steriliseren!

 

Ook biedt castratie en sterilisatie vaak een winst op medisch gezondheidsvlak. Zo kunnen teefjes geen baarmoederontsteking meer krijgen en worden ze niet meer loops en ontwikkelen ze geen schijndracht meer. 

Ook kan castratie bij reuen een uitkomst bieden bij goedaardige prostaatvergroting. 

 

 

Castratie bij gedragsproblemen

Castratie kan ook een positief effect hebben op bepaalde ernstige gedragsproblemen bij huisdieren (dominantie, agressie, …). Als aanvulling op gedragstherapie wordt een castratie soms aangeraden. Dit kan eerst tijdelijk door een chemische castratie. Het eventuele effect van de definitieve castratie is dan te bemerken alvorens definitief te castreren. Voor een castratie bij gedragsproblemen bekijken we altijd alle mogelijkheden.

Soms zijn de problemen sneller en effectiever op te lossen met gedragstherapie.

Meer informatie over het castreren of steriliseren van uw huisdier? Contacteer ons gerust!

Neem
contact op:
Gestelsestraat 41
2321 Meer
Kaart
+32 3 314 12 00