Hou uw viervoeter in topvorm.
Geef uw hond tijdig de nodige vaccinaties.
Meer weten
Navigeer naar: « Uw huisdier verzorgen

Vlooien & Teken

Vlooien en teken kunnen een zeer hardnekkig probleem vormen voor u en uw huisdier. Omdat voorkomen beter is dan genezen, is preventie vaak de beste keuze.

Er bestaan verschillende middelen om vlooien en teken te doden zodra zij zich op uw huisdier bevinden. Anti-vlooien en tekenmiddelen worden vaak aangebracht op de huid of vacht van uw huisdier. Zo zijn er druppels, pipetten en sprays tegen vlooien en teken, deze blijven vaak enkele maanden actief.


Toch vlooien of teken?

Ziet u onverhoopt toch vlooien of teken in de vacht van uw huisdier? Onderneem direct actie en zorg dat ze zo snel mogelijk worden bestreden. Kies bij vlooien voor een goed bestrijdingsmiddel (bijvoorbeeld shampoo, druppels en sprays) en reinig dekens en dierenbedjes grondig. Een omgevingsspray en goede stofzuigbeurt zorgen ervoor dat de vlooieneitjes ook worden verwijderd.

Bij teken is het belangrijk dat u de teek zo snel mogelijk verwijdert met een tekentang. Zorg er altijd voor dat het hoofdje van de teek ook meekomt. Reinig het wondje daarna met alcohol, nooit ervóór (de teek spuwt het opgezogen bloed en eventuele ziektekiemen dan uit). Lukt het u niet de teek te verwijderen of is het hoofdje blijven zitten? Maak dan zeker even een afspraak in de dierenartsenpraktijk.

Neem
contact op:
Gestelsestraat 41
2321 Meer
Kaart
+32 3 314 12 00